Άλλη μία αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νίκη Μπακογιάννη, αποκάλυψε ότι δέχθηκε ανήθικη πρόταση λίγο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα.

Ήμουν και εγώ θύμα παρενόχλησης από παράγοντα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1, η ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο συγκεκριμένος παράγοντας ξέφυγε από τα όρια που βάζουμε οι γυναίκες ενώ ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι σήμερα μέλος κάποιας διοίκησης.

Η πρώην αθλήτρια μάλιστα μίλησε και στο ΣΚΑΪ δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

«Με ρώτησε κάποια πράγματα (η δημοσιογράφος) και λέω και εμένα μου έχει συμβεί μία παρενόχληση όταν ήμουνα ακριβώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 96 από κάποιον πρώην παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τον είχα συναντήσει κάποια στιγμή σε μία εκδήλωση και μου πρότεινε να συναντηθούμε να πιούμε ένα καφέ και να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και πήγα μαζί και εκεί συνειδητοποίησα ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του και σηκώθηκα και έφυγα δεν έδωσα συνέχεια».

Η ίδια τόνισε πως τόσο στην δική της περίπτωση όπως και στην περίπτωση της Μπεκατώρου η παρενόχληση συνέβη από άτομα που κατείχαν εξουσία.

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν οι αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες για ανάλογες περιπτώσεις που έχουν βιώσει από παράγοντες που είχαν ή έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό και από πλήθος θυμάτων που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.