Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο περίπου 15′

 

ΥΛΙΚΑ (για 32 ταρτάκια)

2 αβγά

200 ml κρέμα γάλακτος

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

400 γρ. κατσικίσιο τυρί chèvre

1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας

6-8 κ.σ. μαρμελάδα σύκου

16 καρύδια κομμένα στα 2 (σαν πεταλούδα)

Aλάτι, μαύρο πιπέρι

Βούτυρο, για τη φόρμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Κόβουμε το τυρί (με το περίβλημά του) σε μικρούς κύβους.

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κάπκεϊκ. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και με ένα ποτήρι του νερού (κλασικό σωλήνα) ή με ένα κουπάτ τις κόβουμε σε δίσκους. Τους βάζουμε στις θήκες της φόρμας για κάπκεϊκ, ώστε να σχηματιστεί μια βάση για ταρτάκι. Τρυπάμε τη βάση παντού με ένα πιρούνι. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα σύκου στη βάση (όχι περισσότερη από ½ κ.γ.). Από πάνω 1 κ.γ. από το κομμένο τυρί, μισό καρύδι και, τέλος, περίπου 2 κ.γ. από το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα ταρτάκια.