Με απίστευτο μίσος τον χτυπούν ανελέητα… Τον κλωτσούν στην πλάτη, στα πόδια ακόμα και στο κεφάλι με τον άτυχο σταθμάρχη να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Οι εικόνες στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια κόβουν την ανάσα, σοκάρουν τους αυτόπτες μάρτυρες που βλέπουν μέσα από τον συρμό και καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας, με τα σχετικά βίντεο να αναλύονται από τους αστυνομικούς…

Λίγες ώρες μετά την άγρια επίθεση, η αδερφή του τραυματισμένου υπαλλήλου μιλάει στο MEGA. Οι εικόνες του ξυλοδαρμού στοιχειώνουν από χθες κάθε της σκέψη. Στα λόγια της αποτυπώνεται, το σοκ, η ανησυχία για την κατάσταση και την ψυχολογία του αδερφού της αλλά και η οργή για τους δράστες που ακόμα δεν έχουν συλληφθεί…

Όπως λέει στο MEGA η αδερφή του τραυματισμένου σταθμάρχη, ο υπάλληλος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας όταν δέχτηκε την επίθεση.

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε κατάγματα στη μύτη, στη γνάθο και τα πλευρά.

Συγκλονίζει η αδερφή του

«Ήταν μέσα στο μετρό, γύριζε από το νοσοκομείο με την θεία μου και δεν δούλευε εκείνη την ώρα. Πήγαινε να πιάσει δουλειά στον επόμενο σταθμό. Κατέβηκε στην Ομόνοια γιατί είχε πει στα παιδιά αυτά κατεβάστε τα πόδια σας από τα καθίσματα και φορέστε τις μάσκες σας και κατέβηκε στην Ομόνοια, ενώ δεν ήταν η στάση του, μόνο και μόνο γιατί αυτά αρχίσανε και βρίζανε και τον ακολουθήσανε και τα αποτελέσματα τα βλέπετε στο βίντεο» λέει στο MEGA η αδερφή του άτυχου σταθμάρχη.

«Δεν έχω μιλήσει μαζί του, έχει κατάγματα, έχει στη μέση, έχει στο πρόσωπο, θέλει γναθοχειρουργούς, είναι πρησμένος. Αυτή τη στιγμή είναι σπίτι» συμπληρώνει μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του αδερφού της.

«Δεν έχω καμία επικοινωνία αυτή τη στιγμή, ψάχνω να βρω κάποιον να μιλήσω γιατί είμαι μακριά» καταλήγει.

«Να σκοτωθούμε για μια μάσκα;»

Τη στιγμή που ξυλοδαρμού περιγράφει στο MEGA και ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν μέσα στον συρμό, την ώρα της επίθεσης.

«Βγήκαν και οι τρεις έξω μαζί με τον κύριο και από κει και πέρα ξεκίνησαν οι κλωτσιές, οι μπουνιές που είδατε στο βίντεο. Είχαν μια λογομαχία στην αρχή, μέχρι εκεί αυτό. Μετά από κει και πέρα ξεκινήσαν. Βγήκαν έξω και τον άρχισαν» λέει.

«Κοπανάγαμε όλοι τζάμια και πόρτες, ο οδηγός δεν άνοιγε, το μετρό ξεκινούσε. Δυστυχώς δεν μπορούσε να βγει κανείς. Καταλάβαμε ότι ήταν για τη μάσκα. Ο άνθρωπος έκανε τη δουλειά του» συμπληρώνει.

«Για μια μάσκα. Να σκοτωθούμε για μια μάσκα…» καταλήγει.

«Περίμεναν να κλείσουν οι πόρτες και του επιτέθηκαν»

Στο MEGA, μίλησε και ο σταθμάρχης, Άκης Πάστρας

«Μετέβησα στο γεγονός και είδαμε τον συνάδελφο τρεμάμενο, σε άθλια κατάσταση, σοκάρισμενο μας περιέγραψε ακριβώς το γεγονός. Έκανε συστάσεις για τις μάσκες και τα πόδια στο κάθισμα και ξεκίνησε ο διαπληκτισμός. Στην Ομόνοια κατέβηκαν, περίμεναν να κλείσουν οι πόρτες, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν» ανέφερε συγκεκριμένα.

Όσο για την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Πάστρας σημείωσε ότι ο άτυχος σταθμάρχης έκανε μια επανεξέταση για την γνάθο του.