«Η ταυτοποίηση κι ίσως η σύλληψη των δύο νεαρών «αρνητών της μάσκας» οι οποίοι επί 20 τουλάχιστον δευτερόλεπτα ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν σοβαρά εργαζομένο – ελεγκτή της της ΣΤΑΣΥ το μεσημέρι της Τετάρτης στο σταθμό της Ομόνοιας είναι θέμα ωρών.

Δεν αποκλείουμε ότι μπορεί να είναι ανήλικοι και να ανήκουν σε κάποια ομάδα που προχωρά σε επιθέσεις στη δυτική Αττική. Αυτό ακριβώς το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκα θα υποβοηθήσει στον εντοπισμό τους μέσω του δικτύου καμερών, ενώ επιχειρείται να αντληθούν αποτυπώματα από το βαγόνι που κάθονταν, με το δεδομένο ότι δεν φορούσαν γάντια. Δίνεται η αρχική εικόνα ότι πρέπει να έχουν εισέλθει στον εν λόγω συρμό που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ανθούπολη – Ομόνοια – Ελληνικό» από τους πρώτους σταθμούς (Ανθούπολη, Περιστερι, Αγιοι Ανάργυροι) κι επιχειρείται να αντληθεί περαιτέρω υλικό από περιφερειακές κάμερες εντός κι εκτός του δικτύου του Μετρό κατά τη στιγμή της εισόδου τους στο σταθμό. Όπως και της φυγής τους από εκείνο της Ομόνοιας μετά τα κτυπήματα.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star – ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στο ότι οι δύο νεαροί είχαν σχεδόν το ίδιο ντύσιμο και τον ίδιο σωματότυπο και δεν αποκλείουμε την περίπτωση να πρόκειται για συγγενείς. Από το βίντεο διαπιστώνεται ότι τα περισσότερα κτυπήματα με μανία τα πραγματοποίησε ένας από αυτούς που καταδίωξε τον ελεγκτή μόλις βγήκε από το βαγόνι, ενώ ο άλλος έρχεται σε δεύτερη φάση, ρίχνει μία κλωτσιά στον άτυχο υπάλληλο και σπεύδει να φύγει πρώτος. Η κίνησή τους δείχνει ότι δεν είχαν σκοπό να κατέβουν στην Ομόνοια αλλά το έπραξαν επειδή ήθελαν να κτυπήσουν τον ελεγκτή. Η έρευνά μας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ σήμερα Πέμπτη θα ζητηθεί κατάθεση από τα θύματα κι άλλους επιβάτες του μετρό, τους αστυονομικούς – φρουρούς που βρίσκονταν σε άλλο σημείο – επίπεδο του σταθμού της Ομονοίας κι άλλους».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ που παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας για την εν ψυχρώ επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του. Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ’ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

«Θα παραδοθούν στη Δικαιοσύνη»

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του καταδίκασε την επίθεση νεαρών εναντίον ενός σταθμάρχη, στο μετρό της Ομόνοιας.
Όπως σημειώνει «σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν. Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».