Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η εκτενής αναφορά, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε, στην παρούσα συγκυρία, να τοποθετήσει με εμφατικό τρόπο την πολιτική ταυτότητα της ΝΔ στον χώρο του κέντρου, κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Τρίτης.

Τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ανταγωνίζονται με όρους θολούς για τον προσεταιρισμό ενός κεντροαριστερού ακροατηρίου και ενώ έρευνες της κοινής γνώμης εμφανίζουν ένα αυξημένο ποσοστό πολιτών να τοποθετούνται στο χώρο του κέντρου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία σαφή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο βλέπει το κόμμα του στην παρούσα συγκυρία.

Με αφορμή τις ερμηνείες του πρόσφατου ανασχηματισμού ως «στροφής προς τα δεξιά», ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση, είναι, επιτρέψτε μου να πω λίγο απλοϊκή», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία έχει στελέχη με πολλές διαφορετικές αφετηρίες. Δεν νομίζω, όμως, ότι μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση ότι αφενός τιμώ και αξιοποιώ όλα τα στελέχη, το έχω αποδείξει στην πράξη. Η δική μου δουλειά είναι προφανώς να κρίνω ποιοι πρέπει να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια. Δεν είναι πάντα εύκολη άσκηση όπως γνωρίζετε».

Οι τελευταίες αυτές αναφορές του, εκτιμήθηκε ότι είχαν αποδέκτες όχι μόνο στο εκλογικό σώμα, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι σε αυτήν τη γραμμή θα επιμείνει, η οποία άλλωστε και του έδωσε τη νίκη στις τελευταίες εκλογές, ενώ είναι πλέον φανερό ότι οι απόπειρες της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει τον ίδιο και την διακυβέρνηση του ως εκφάνσεις της ακρορδεξιάς, πέφτουν στο κενό.

«(…) Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτό το οποίο αποκαλούμε πολιτικό κέντρο. Ή στο μέσο, ας το πούμε, της πολιτικής ζωής το οποίο κυρίως εκφράζει συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πολύ έντονες ιδεολογικές αναφορές, οι οποίοι θέλουν πρωτίστως να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα χωρίς πάντα σκληρό ιδεολογικό πρόσημο, και οι οποίοι περιμένουν από την κυβέρνηση σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Και προσέθεσε ότι: «Θεωρώ ότι αυτοί οι συμπολίτες μας -και είναι, ξέρετε, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι- αυτή την στιγμή εκφράζονται πολιτικά από την Νέα Δημοκρατία. Αν αυτό κάποιους τους ενοχλεί είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν είναι δικό μου».