Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα εισαγάγουν νόμο τη Δευτέρα ζητώντας την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Τεντ Λιου.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτές που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως το προσχέδιο του εγγράφου, το οποίο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, αναφέρει:

«Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος Τραμπ, με τέτοια συμπεριφορά, έχει αποδείξει ότι θα παραμείνει απειλή για την εθνική ασφάλεια, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα, εάν του επιτραπεί να παραμείνει στη θέση του και ενήργησε κατά τρόπο εξαιρετικά ασύμβατο με την αυτοδιοίκηση και το κράτος δικαίου. Ο πρόεδρος Τραμπ λοιπόν πρέπει να διωχθεί και να δικαστεί, να απομακρυνθεί από το αξίωμα που κατέχει και να του αφαιρεθεί κάθε αξίωμα, εμπιστοσύνη ή κέρδος υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες».


Ο Τραμπ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί

Την ίδια ώρα ο  Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Μπορεί την Πέμπτη, μια μέρα μετά τις σοκαριστικές εικόνες από την είσοδο των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι «μια νέα διοίκηση θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου» και υπογράμμισε ότι θα εστιάσει στο να διασφαλιστεί «μια ομαλή και απρόσκοπτη μετάβαση».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως… μετάνιωσε για την ανακοίνωσή του για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν και δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί.