Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου που εμπλέκεται σε θανατηφόρο πυροβολισμό χθες στο Κογκρέσο έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έρευνας που διεξάγεται για το περιστατικό, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Στίβεν Σουντ.

Ο Σουντ δήλωσε ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου διεξάγει επίσης «ενδελεχή έρευνα» για την επίθεση στο Καπιτώλιο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, των πολιτικών και των διαδικασιών ασφαλείας.

 Από τον πυροβολισμό έπεσε νεκρή η 44χρονη Άσλι Μπάμπιτ. Την ώρα που σκαρφάλωνε στην πόρτα για να περάσει από το σπασμένο παράθυρο, ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όπως φαίνεται από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ένας άνδρας ασφαλείας με πολιτικά την πυροβολεί.

Η γυναίκα έχει δεχθεί μια σφαίρα στο στήθος. Η Μπάμπιτ διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αλλά λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η Άσλι Μπάμπιτ ήταν παντρεμένη και είχε υπηρετήσει για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

Χρησιμοποιούσε πολύ συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξει τις πολιτικές της πεποιθήσεις.

«Η οικονομία μας πρόκειται να καταστραφεί γιατί εσείς αρνείστε να επιλέξετε την Αμερική, την Αμερική αντί για το χαζό πολιτικό σας κόμμα. Έχω μπουχτίσει» έγραφε, για παράδειγμα.