Προετοιμασία 10΄ Αναμονή 1 ώρα και 40΄

ΥΛΙΚΑ  (για 6-8 μερίδες)

400 γρ. μελομακάρονα, σπασμένα

150 γρ. καρύδια, σπασμένα με το χέρι στα 2 (σαν πεταλούδες)

60 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη

200 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

½ κ.γ. εκχύλισμα πορτοκάλι

250 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία

3 αβγά, χτυπημένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μελομακάρονα, τα καρύδια, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, την κουβερτούρα και το άρωμα πορτοκάλι. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι ζεστό. Ζυμώνουμε απαλά το μείγμα, με γάντια κατά προτίμηση, και προσθέτουμε τα αβγά. Συνεχίζουμε το απαλό ζύμωμα. Αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και του δίνουμε σχήμα κορμού (όπως κάνουμε στα μωσαϊκά). Το τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά, ώστε να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.