Σαλάτα του Ευφρόσυνου

Το ωμό παντζάρι, η σελινόριζα και το μήλο κάνουν αυτή τη σαλάτα μοναδική.

Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4 μέτρια παντζάρια ωμά

4 καρότα μεγάλα ωμά

1 μικρή σελινόριζα ωμή

1 μήλο πράσινο

50 γρ. κουκουνάρι

Τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένα

1 ματσάκι δυόσμος

Για το ντρέσινγκ

5 κουτ. σούπας λάδι αρωματισμένο με σκόρδο και θυμάρι

2 κουτ. σούπας μηλόξυδο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε σπιτικό αρωματισμένο λάδι: σε ένα μπουκάλι του λίτρου βάζουμε μερικές σκελίδες σκόρδου και 2 – 3 φρέσκα κλαράκια φρέσκο θυμάρι. Γεμίζουμε με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να αρωματιστεί για 3 – 4 μέρες. Ενδιάμεσα το αναποδογυρίζουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά περνάμε το κουκουνάρι για λίγο από τη φωτιά, να βγάλει τα αρώματά του και να πάρει λίγο χρώμα.

Σε μια βαθιά γαβάθα τρίβουμε με το χοντρή πλευρά του τρίφτη το ωμό παντζάρι, τα καρότα και τη σελινόριζα. Κοβουμε ζουλιέν το πράσινο μήλο και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Ντρέσιγκ: ανακατεύουμε καλά το αρωματισμένο ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και αλάτι. Λίγο πριν σερβίρουμε το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk