Θυμάστε αυτές τις φιέστες και τις παρελάσεις που έγιναν στα κατεχόμενα της Κύπρου με συμμετοχή του Ερντογάν και ολοκλήρου του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου;

Θυμάστε ακόμα το προκλητικό show που έγινε για να ανοίξει παρανόμως η περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων;

Όπως σίγουρα θα θυμάστε και τη δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία του εκλεκτού της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ προκειμένου να εκλεγεί κατοχικός ηγέτης; Τώρα ήρθε ο λογαριασμός.

Στέγνωσαν τα ταμεία του κατοχικού καθεστώτος και παραδέχονται πως δεν είναι σε θέση να καταβάλουν μισθούς. Κι αυτό συνεπεία των πολιτικών που ακολουθούν Άγκυρα και κατοχικό καθεστώς.

Όμως ο Ερσίν Τατάρ τα φορτώνει στην «απάνθρωπη απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων –χωρίς να αναφέρει πως αυτό οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία– και υπόσχεται με τη νέα χρονιά απευθείας πτήσεις και εμπόριο.

Τα κατεχόμενα στην Κύπρο εξαρτώνται οικονομικά πλήρως από την Τουρκία. Όταν ο Ερντογάν αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω των πολεμικών μετώπων που έχει ανοίξει, υποφέρουν στα κατεχόμενα. Κόβονται ή μειώνονται τα κονδύλια προς αυτό.

Αποτέλεσμα; Να μείνουν πολλοί χωρίς μισθό, να γίνονται εν μέσω πανδημίας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και να διάγουν βίον σκληρής λιτότητας οι 40. 000 Τούρκοι στρατιώτες που με βάρβαρο τρόπο διαιρούν την Κύπρο.

Και κάτι ακόμα, με τις τόσες φιέστες, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, αυξήθηκαν και τα κρούσματα στα κατεχόμενα.