Προετοιμασία 45′ Αναμονή τουλάχιστον 30′ Ψήσιμο 50′ – 55′

ΥΛΙΚΑ (για 1 μεγάλο ταψί)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

5 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

400 γρ. ζάχαρη

220 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

1 κουτ. σούπας γλυκάνισος

1 κουτ. γλυκού μαχλέπι

1 κουτ. γλυκού μαστίχα

1/3 κουτ. γλυκού καρδάμωμο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε το γάλα με τον γλυκάνισο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, να πάρει μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και το σουρώνουμε προκειμένου να απομακρύνουμε τον γλυκάνισο.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα (περίπου 10 λεπτά). Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο.

Χτυπάμε σε ένα γουδί, μαζί με λίγη από τη ζάχαρη, τη μαστίχα για να γίνει σκόνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ντύνουμε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6 – 8 λεπτά, να αφρατέψουν πολύ. Επειτα προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το γάλα. Οταν ενσωματωθούν, σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα χτυπώντας το πολύ αργά στο μίξερ. Οταν ενσωματωθεί το αλεύρι, σταματάμε εντελώς το μίξερ. Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και το ψήνουμε για 50 – 55 λεπτά.