Στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, με έκτακτη μεταγωγή και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES», που κρίθηκαν προχθές το βράδυ, προσωρινά κρατούμενοι, μετά την απολογία τους.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η δημοκρατική» ενώπιον της ανακρίτριας ο 35χρονος το αρνήθηκε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι ουδέποτε του ζήτησε την παραμικρή πληροφορία, ούτε τηλεφωνικά, ούτε στην κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Όταν ήρθε η σειρά του 52χρονου και ρωτήθηκε για να ελεγχθεί το αληθές ορισμένων από τους ισχυρισμούς του καθώς υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε ομολογήσει σε δύο προηγούμενες καταθέσεις του σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες που είχε διαβιβάσει, τότε ο κατηγορούμενος απάντησε ότι ήταν σε «σύγχυση» διότι δεν είχε πάρει τα χάπια του για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Προς αξιολόγηση τα ευρήματα

Η κυρία ανάκριση για την υπόθεση δεν έχει ακόμη περαιωθεί καθώς εντός 15νθημέρου θα υποβληθούν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς αξιολόγηση όλα τα στοιχεία που τυχόν προκύψουν από τον έλεγχο των κατασχεθέντων από τους δύο κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Εκκρεμεί εξάλλου και η άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων αλλά και η άρση του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων σε cloud servers.