Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τους πολιτικούς Αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε για το έργο της Επιτροπής, ενόψει της επετειακής χρονιάς, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τον Γενικό Γραμματέα του της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στους στόχους που ήδη έχει πετύχει η Επιτροπή, όπως να αναδείξει την ελληνική κοινωνία σε πρωταγωνιστή της επετείου, ενεργοποιώντας χιλιάδες πολίτες και φορείς να καταθέσουν προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και να κινητοποιήσει τον Ελληνισμό σε κάθε γωνιά της γης.

Μιλώντας για το επετειακό πρόγραμμα, τόνισε ότι είναι ένα πρόγραμμα που τιμά την ιστορία και, την ίδια στιγμή, ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον, κάτι που αποτέλεσε εξαρχής κεντρική επιδίωξη της Επιτροπής. Ακόμη, ενημέρωσε τους Αρχηγούς για τις εμβληματικές δράσεις που, πέραν του συντονιστικού της ρόλου, θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτόνομα η ίδια Επιτροπή, με αφορμή την επέτειο.

Τέλος, παρουσίασε στους πολιτικούς Αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής. Αυτό αποτελείται από 14 νομίσματα σπάνιας συλλεκτικής αξίας που απεικονίζουν εμβληματικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας και αποτελεί το κύριο μέσο της Επιτροπής για τη χρηματοδότηση περισσότερων δράσεων για την επέτειο.