Στην έκδοση γραμματοσήμων και φιλοτελικών προϊόντων που θα αναδείξουν την ιδιαίτερη σημασία της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η πρώτη Αναμνηστική Σειρά που θα εκδοθεί θα αποτελείται από δύο γραμματόσημα με το σήμα του εορτασμού και θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο 2021.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Πολυχρόνης Γριβέας με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Πολυχρόνης Γριβέας (Πρόεδρος Δ.Σ των ΕΛΤΑ): «Τα ελληνικά γραμματόσημα θα υπενθυμίζουν, σε όλη τη διάρκεια του 2021, την επέτειο των 200 χρόνων»

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Γριβέας ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στην ιστορία των ΕΛΤΑ, που είναι παράλληλη με αυτήν του ελληνικού κράτους: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ιδρύθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου του 1828 από τον ίδιο τον Ιωάννη Καποδίστρια. Οπότε, πάντα νιώθουμε μια ιδιαίτερη συγγένεια με τους μεγάλους αγώνες εκείνης της εποχής, που είχαν ως αποτέλεσμα το κράτος και τη χώρα που γνώρισαν οι επόμενες γενιές. Την ίδια συγγένεια νιώθουμε σήμερα και με τους σκοπούς που υπηρετεί η Επιτροπή Ελλάδα 2021».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε ότι η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Ελλάδα 2021» θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου 2021 και θα τη συνοδεύουν πλήθος φιλοτελικών προϊόντων. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι «τα ελληνικά γραμματόσημα θα υπενθυμίζουν, σε όλη τη διάρκεια του 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στο εκδοτικό πρόγραμμα του επόμενου έτους έχουμε ήδη εγκρίνει άλλες 3 Σειρές Γραμματοσήμων, με έμπνευση από την ιστορία αλλά και από το έργο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η μία από τις οποίες, μάλιστα, θα είναι αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

«Οι συμβολισμοί της επετείου θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο»

Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, «τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως ηγέτης της ελληνικής ταχυδρομικής αγοράς, θα μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Χαρακτήρισε «ιδανική» την επιλογή η πρώτη σειρά αναμνηστικών γραμματοσήμων να φέρει το σήμα του εορτασμού, καθώς έτσι θα «δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι το 2021 είναι η χρονιά των Ελλήνων, η χρονιά της Ελλάδας».

«Η συνέργεια αυτή είναι ξεχωριστή και για έναν επιπρόσθετο λόγο», ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «Η ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι συνυφασμένη με την ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ιδρύθηκαν μόλις επτά χρόνια μετά την Επανάσταση από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Και σε αυτά τα 192 χρόνια που ακολούθησαν, αποτέλεσαν ένα μέσο επικοινωνίας που ένωσε τους πολίτες αυτής της χώρας, όπου κι αν βρίσκονταν, και διευκόλυναν την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη». Τέλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ των ΕΛΤΑ και τους συνεργάτες του που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η πρωτοβουλία. «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας που έχουμε δίπλα μας, αρωγό και συμπορευτή στην υπόθεση της επετείου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία», κατέληξε.