Αρωματική φρουτοσαλάτα

Ενα σιρόπι αρωματισμένο με έλαιο μαστίχας βάζει την σφραγίδα του σε αυτή την μοναδική υπερ-φρουτοσαλάτα

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20′, Βράσιμο 10′

ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

2 μανταρίνια καθαρισμένα και χωρισμένα σε φετούλες

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια σε τέταρτα

(Σημείωση: κρατάμε τις φλούδες από το ένα μανταρίνι και το πορτοκάλι για το σιρόπι μας – επιλέγουμε βιολογικά και ακέρωτα)

2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες και στη μέση

2 λωτοί γινωμένοι και κομμένοι σε φέτες και στη συνέχεια σε τέταρτα

1 ρόδι καθαρισμένο

1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους

1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους

1 αχλάδι κομμένο σε κύβους

1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες

1 ροζ γκρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες και στη συνέχεια σε τέταρτα

2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους

Χυμός από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

180 ml νερό

180 γρ. ζάχαρη

7 σταγόνες έλαιο μαστίχας

Φλούδες από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Μόλις κρυώσει ελαφρά προσθέτουμε επτά σταγόνες έλαιο μαστίχας και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα με το χυμό λεμόνι (για να μη μαυρίσουν). Τα περιχύνουμε με το σιρόπι μαστίχας που έχει κρυώσει και προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο. Βάζουμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk