Προετοιμασία 35’, Μαγείρεμα 2 ώρες και 20΄, Αναμονή 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό αγριογούρουνο μπούτι ή σπάλα

1 κιλό άγρια χόρτα (ραδίκια, ζωχοί, σέσκουλα, λάπαθα)

200 γρ. φύλλα από παντζάρια (πωλούνται και ξεχωριστά από τους βολβούς)

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

3 σκελίδες σκόρδο

1 αστεροειδής γλυκάνισος

4 καρφάκια γαρίφαλο

4 μπαχάρια

2 καρότα

1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή), προαιρετικά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 λίτρο κόκκινο κρασί

1 λίτρο λευκό κρασί

1 κουτ. σούπας (κοφτή) νισεστές

Λάδι για το σοτάρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας που έχουμε κόψει σε 4 – 6 κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αρχίζουμε να σοτάρουμε έως ότου πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχάρια καθώς και το λευκό κρασί και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε έως ότου να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστούμε υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό.

Οταν το κρέας μας έχει μαλακώσει πολύ, σβήνουμε και το αφήνουμε 20 λεπτά στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε μετά όλα τα υγρά και βάζουμε τη μισή ποσότητα, μαζί με λίγο νερό αν χρειαστεί, σε μια άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τα χόρτα χωρίς να προσθέσουμε άλλο αλάτι γιατί έχουμε μέσα στα υγρά από το φαγητό. Οταν τα χόρτα βράσουν, τα σουρώνουμε και αφού διαλύσουμε τον νισεστέ μέσα σε ένα ποτήρι με νερό, το ρίχνουμε μέσα στον ζωμό που μας περίσσεψε.