Καθολικό lockdown σε τρεις περιοχές της χώρας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης χθες για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες είχε παρατηρηθεί ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, σημείωσε ότι πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού αποτελεί «το βιομηχανικό επίκεντρο της Δυτικής Αττικής».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι από τον Νοέμβριο πραγματοποιούνταν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ αλλά και καθημερινοί έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων.

«Υπήρχε ένα πλάνο επιτήρησης».

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι κατά την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία για την κατάσταση στην περιοχή, τους είπαν ότι παρόλο που η υπόλοιπη Αττική δείχνει να πηγαίνει καλά σε κρούσματα, στην Δυτική υπάρχει μια κλιμάκωση.

«Μας είπαν ότι οι δείκτες προβληματίζουν και θα πρέπει να λάβουν μέτρα».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι έχει ζητήσει εκτεταμένους ελέγχους στις βιομηχανικές περιοχές και περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ για αποκλιμάκωση της κίνησης, αλλά και ελέγχους στο εμπορικό λιμάνι της Ελευσίνας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε και αυτό θα κάνουμε, θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να υπάρχει πληρέστερη και καλύτερη ενημέρωση».