H ελληνική εταιρία παραγωγής μπαταριών Sunlight υπέγραψε συμφωνία με την BMG Energy στις 15 Δεκεμβρίου για τη δημιουργία κοινοπραξίας στην Ιταλία με στόχο να επεκταθούν περαιτέρω στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας. Στη νεοσυσταθείσα κοινοπραξία η Sunlight θα έχει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με ποσοστό 78%, ενώ το υπόλοιπο 22% θα έχει η BMG Energy.

Η Sunlight διαθέτει ήδη παρουσία στην Ιταλία μέσω της μονάδας συναρμολόγησης SEBA Italy (Sunlight European Battery Assembly) η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έχει την έδρα της στη Βερόνα. Mε τη νέα συμφωνία η ελληνική εταιρεία ενισχύει το αποτύπωμά της μέσα από ένα πλάνο επενδύσεων που αγγίζει τα 5 εκατ. για την περίοδο 2018-2022, ενώ η προοπτική της εταιρείας είναι να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της.

«Βλέπουμε την Ιταλία ως στρατηγικά σημαντική αγορά και εκτιμούμε την τεχνογνωσία των συνεργατών μας εκεί», αναφέρει ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, διευθύνων σύμβουλος της SUNLIGHT. Καθήκοντα CEO για τις δραστηριότητές της SUNLIGHT στην Ιταλία αναλαμβάνει ο κ. Davide Pesce.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Sunlight, η στρατηγική αυτή κίνηση συμβάλλει στη δυναμική πορεία της εταιρείας, η οποία ήδη αύξησε το 2020 την παραγωγική της ικανότητα κατά 25%, εισήλθε στην αμερικανική αγορά και σχεδιάζει το άνοιγμα ενός νέου R&D κέντρου στην Αθήνα για τεχνολογίες λιθίου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2021.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες συμφωνίες έρχονται σε μια στιγμή που η Ευρώπη προετοιμάζεται εντατικά για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καλώντας όλους τους κλάδους να ενεργοποιηθούν συμβάλλοντας στον ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.