Με τον εμβολιασμό του επικεφαλής του Πενταγώνου μπροστά στις κάμερες συνεχίζεται η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δίνοντας το παράδειγμα, ο υπουργός Άμυνας, Κρίστοφερ Μίλερ, ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που έσπευσαν χθες να συμμετάσχουν στην πρώτη ημέρα μαζικού εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που η χώρα θρηνεί πάνω από 300.000 νεκρούς.

Η εκστρατεία εμβολιασμού, η μεγαλύτερη στην αμερικανική ιστορία, επικεντρώνεται στην πρώτη φάση της σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfiezer/BioNTech αναμένεται να διανεμηθούν έως αύριο και στις 50 πολιτείες. Στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πριν από τα τέλη Μαρτίου. Μην περιμένετε πάντως άμεσα επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, προειδοποιεί ο Δρ. Φάουτσι.

Ο μαζικός εμβολισμός ξεκίνησε και στον Καναδά, ενώ συνεχίζεται και επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πλέον, το εμβόλιο είναι διαθέσιμο και σε ιατρεία στην Αγγλία. Στην Σκωτία, άρχισαν οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία. Στο μεσοδιάστημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμφανίζεται καθησυχαστικός για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού που αναφέρθηκε στη νότια Αγγλία, τονίζοντας ότι το νέο στέλεχος δε συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα έως τώρα δεδομένα.