Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer Inc κατά της Covid-19 χαρακτηρίζοντάς το εξαιρετική είδηση, αλλά προειδοποίησε πως θα χρειαστούν μήνες για να υπάρξει εκτεταμένος εμβολιασμός και πως οι Αμερικανοί είναι ανάγκη να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσόρισε επίσης τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Pfizer Inc και την ώθηση που έδωσαν στη χρηματιστηριακή αγορά.

Σπουδαία νέα

Ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε: «Τα σημερινά νέα είναι σπουδαία, όμως δεν αλλάζουν το γεγονός. Η σημερινή ανακοίνωση υπόσχεται την ευκαιρία να το αλλάξουμε την ερχόμενη χρονιά, όμως το καθήκον που έχουμε τώρα μπροστά μας παραμένει το ίδιο».

«Συγχαίρω τις ταλαντούχες γυναίκες και τους ταλαντούχους άνδρες που συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόοδος και που μας έδωσαν τόσους λόγους για να ελπίζουμε», αναφέρει στην δήλωσή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα στις 21 Ιανουαρίου.

«Την ίδια στιγμή είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως θα χρειασθούν ακόμη μήνες πριν τελειώσει η μάχη εναντίον της Covid-19», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε καταχώρισή του στο Twitter: «Το χρηματιστήριο ανεβαίνει πολύ, το εμβόλιο έρχεται σύντομα. Αναφορά για 90% αποτελεσματικότητα. Τόσο σπουδαία νέα».

Πηγή: ΑΜΠΕ