Αιφνιδιαστική παρέμβαση, κάτω από τη… μύτη της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες Σωματείων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπροστά από τη Βουλή νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την ψήφιση του προϋπολογισμού και άνοιξαν ένα γιγαντοπανό με το σύνθημα «Περικοπές σε Υγεία και ανέργους, 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, θηλιά για το λαό ο προϋπολογισμός».

«Οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αναδείξουμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας», τονίζουν από την ντουντούκα. «Τα νούμερα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι έχει ακόμη να περάσει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταγγέλλουν και υπογραμμίζουν τη μείωση στα κονδύλια που φέρνει νέες περικοπές σε συντάξεις, επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, παραπέρα υποχρηματοδότηση στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και συνολικά στην Υγεία.

Στις συνθήκες της πανδημίας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δυναμώνουν τη διεκδίκηση για δημόσια – δωρεάν Υγεία. «Απέναντι σε ένα προϋπολογισμό που είναι δηλητήριο για τη ζωή των εργαζομένων και συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», τονίζουν.

Στην παρέμβαση, στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Λίγο πριν το τέλος της παρέμβασης αυτής, εμφανίστηκε και η νέα ομάδα «ΟΔΟΣ» της Ελληνικής Αστυνομίας.