Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα του σπιτιού που νοικιάζει στο Σούνιο.

«Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν απαντήσεις και να ελέγχονται. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ επέλεξαν, ενώ έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα, να μιλήσουν για την εξοχική κατοικία, την οποία νοικιάζω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει στον λαϊκισμό όταν στριμώχνεται. Το έχει κάνει και προ καιρού η Νέα Δημοκρατία, με αναφορές για σχέσεις του πατέρα μου με την Χούντα, χωρίς να μπορεί να αποδείξει τίποτα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν για δέκα χρόνια προς πώληση και ουσιαστικά ήταν ανεκμετάλλευτο».

«Είναι ένα σπίτι σε μια περιοχή με παραθεριστικές κατοικίες που συνήθως ενοικιάζονται με την σεζόν. Όσο ήμουν πρωθυπουργός ενοικίαζα με 1.200 ευρώ τον μήνα για τρεις μήνες και τώρα δίνω 6.000 ευρώ για όλη την σεζόν και όλα τα στοιχεία είναι στην δημοσιότητα, δεν κρύβω τίποτα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, του προτάθηκε το εν λόγω σπίτι από ιδιοκτήτη ταβέρνας της περιοχής και έτσι έμαθε για το σπίτι και τον ιδιοκτήτη της. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του ανέφερε ότι απορεί που «ένας πρώην Πρωθυπουργός θα έμενε σε εκείνο το σπίτι, στο οποίο δεν είχε μείνει ούτε ο ίδιος» και μάλιστα του είπε ότι καθώς δεν είχε μεγάλη ανάγκη για να πουλήσει το σπίτι, θα μπορούσε να κάνει μία ανακαίνιση και να συναφθεί μισθωτήριο για 3-4 χρόνια για να μείνει στο σπίτι ο πρώην πρωθυπουργός και η οικογένεια του.

Να δώσει στοιχεία

«Την επόμενη φορά που θα ενοικιάσω σπίτι, θα πάρω μαζί μου τον κ. Μητσοτάκη και το Γραφείο Τύπου της ΝΔ» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να «δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια του σπιτιού όπου διαμένει στον Λυκαβηττό, γιατί δεν μένει σε κανένα από τα σπίτια που κατέχει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Ξέρετε, στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σχοινί. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα ενοίκια και τα στοιχεία που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη και τα 31 ακίνητα που διαθέτει και τα ενοίκια για αυτά, καθώς η οικογένεια του δεν έχει ασχοληθεί με κάτι άλλο από την πολιτική. Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης τα στοιχεία για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες, ενώ μιλάνε για το δικό μου 500 εύρω και εάν έπρεπε να είναι 1000 ευρώ. Ξέρετε, ένας Πρωθυπουργός που χρωστάει 1,5 εκ. ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός. Θα δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «εμείς θα φέρουμε στην Βουλή μια τροπολογία που θα υποχρεώνει στους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τον δανεισμό του, αλλά και την πορεία του χρέους του και τις ρυθμίσεις που έχει κάνει. Θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη να την ψηφίσει. Διότι ξέρετε, ένας από τους τρόπους ξεπλύματος χρήματος είναι οι συνεχείς ρυθμίσεις δανεισμού».