Πολύ καλά τα τελευταία νέα για την ταινία » Φρανκενστάιν» του Κώστα Ζάπα («ΜΙκρές ελευθερίες»), μια ταινία με την οποία ο αβάν γκαρντ Ελληνας σκηνοθέτης «παλεύει» επί σειρά ετών μαζί με τον παραγωγό του, Γρηγόρη Αθανασίου και με executive producers τον (ελληνικής καταγωγής) Aμερικανό ηθοποιό Λούις Μάντιλορ (που παίζει στην ταινία) και τον Γερμανό παραγωγό Βίλι Κάμαραντ.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Ζάπας

Η ENCRIPTA, ο μεγαλύτερος διανομέας της Λατινικής Αμερικής και κεντρικός συνεργάτης των Netflix, Disney, Warner Bros, Paramount, 20th Century Fox, Amazon, Sony Pictures, Miramax, Universal, Lionsgate κ.α. αγόρασε τα δικαιώματα διανομής της ταινίας για τις 18 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ισπανικά και στα πορτογαλικά από τον επόμενο χρόνο στις εξής χώρες: Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Παναμά, Χιλή, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα, Βολιβία, Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μπελίζ, Κόστα Ρίκα, Γουιάνα. Η συμφωνία υπογράφηκε από την House of Film, την διεθνή εταιρία πωλήσεων με έδρα το Λος Άντζελες που έχει αναλάβει την διεθνείς πωλήσεις της ταινίας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής της ταινίας ο » Φρανκενστάιν » «είναι ένα δραματικό θρίλερ σαν graphic novel με γοτθικά στοιχεία, animation και έφηβους πρωταγωνιστές».

Ολα δείχνουν ότι θα αποτελεί μια «άλλη», εντελώς ξεχωριστή ματιά πάνω στην κλασική ιστορία της Μέρι Σέλεϊ, συγγραφέα του ομότιτλου μυθιστορήματος.

Στόχος από τη αρχή ήταν ένας: να επανεισαγάγει τους διάσημους χαρακτήρες του ρομαντικού μπεστ σέλερ για μια ολόκληρη νέα γενιά θεατών.

Εξάλλου, το σενάριο του Ζάπα δεν είναι βασισμένο μόνο στο μυθιστόρημα της Σέλλεϋ αλλά και σε εκείνο του ιδίου του Ζάπα, με τίτλο “Frankenstein REC”

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έλλη Τσιτσιπά, Αντώνης Γκορίτσας, Δήμητρα Χατούπη, Βασίλης Μπισμπίκης, Δανάη Παπουτσή, Δημήτρης Γεωργαλάς, Νικολίτσα Ντρίζη.

Συμμετέχουν επίσης οι Τάσος Σωτηράκης, Γιώργης Παρταλίδης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Κύνθια Βουκουβαλίδου, Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Χρυσούλα Ζυβοπούλου, Φοίβος Παπακώστας, Στέλλα Παπακωνσταντινου, Κορομπίλης Γιώργος, Θάνος Κώτσης, και πολλοί ακόμα ηθοποιοί.

Αλλοι συντελεστές

Animation – special effects: Παναγιώτης Ράππας

VFX second department: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Διευθυντής φωτογραφίας: Στέλιος Μπουζιώτης

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Οικονόμου

Σκηνικά/κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Sound design: Ηλίας Φλάμμος

Μουσική: Bart Walus & Alex S Wamp

Make up & F/X: Μυρτώ Παρεντζόγλου

Make up & Hair: Αγγελική Ράπτη