Ανοιχτές εκκλησίες & λειτουργίες με αυστηρή τήρηση των μέτρων ζητούν οι ιεράρχες, οι οποίοι διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως δε θα ανεχθούν να κάνουν Χριστούγεννα με κλειστές εκκλησίες.

Από την άλλη στιγμή ωστόσο, ο κοροναϊός συνεχίζει να δοκιμάζει κληρικούς.

Εκτός από τον μητροπολίτη Καστοριάς, στο 424 νοσηλεύονται και άλλοι τέσσερις κληρικοί από την Καστοριά που νόσησαν και ανέβασαν πυρετό.

Κυβέρνηση και εκκλησία συζήτησαν για το ενδεχόμενο άνοιγμα των εκκλησιών ενόψει Χριστουγέννων, ενώ όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι δύο πλευρές είναι κοντά στην χρυσή τομή.

«Προσπάθειά μας να ανοίξουν οι εκκλησίες»

Μιλώντας στο MEGA, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, σημείωσε ότι υπάρχουν πιέσεις από τους πιστούς να ανοίξουν οι εκκλησίες.

«Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, τι Χριστούγεννα είναι» λέει.

Ο μητροπολίτης σημείωσε ότι η εκκλησία έχει επίγνωση της κατάστασης με την πανδημία, «ωστόσο θεωρούμε ότι μπορούμε, τηρώντας μέτρα με αυστηρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, να βρούμε μια λύση χρυσής τομής».

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος αναφέρθηκε στο πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι εκκλησίες, υπογραμμίζοντας ότι έχουν δοκιμαστεί παλαιότερα και έχουν τηρήσει τα μέτρα, ενώ σχετικά με τους πιο σκληροπυρηνικούς κληρικούς είπε ότι δε θα πρέπει να αμαυρώσουν τη γενική εικόνα της ενότητας που προωθεί η εκκλησία.

«Θέλουμε να πάμε συντεταγμένα, να βρούμε τρόπο να είμαστε όλοι μαζί» καταλήγει.