Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες στο ερώτημα αν θα εμβολιαστούν άμεσα ή θα περιμένουν ένα μικρό διάστημα μέχρι να σιγουρευτούν. Μάλιστα ο ηλικιακός παράγοντας εμφανίζεται καθοριστικός για τη διαμόρφωση των τάσεων.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN, ο ένας στους τρεις δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως και συγκεκριμένα το 33% των ερωτηθέντων. Κάθετα αρνητικοί στο εμβόλιο είναι το 19% των ερωτηθέντων ενώ στάση αναμονής τηρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων καθώς το 42% δηλώνει πως θα περιμένει τους πρώτους μήνες και μετά θα αποφασίσει.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι πλειοψηφική τάση υπέρ του άμεσου εμβολιασμού υπάρχει στις μεγαλύτερες ηλικίες και συγκεκριμένα στην τρίτη ηλικία καθώς μόνο στους άνω των 65 ετών, υπάρχει μια οριακή πλειοψηφία της τάξης του 51% που δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως. Στις ίδιες ηλικίες καταγράφεται επίσης και το πιο χαμηλό ποσοστό των αρνητών του εμβολίου, στο 11%.

Αντίθετα η κυρίαρχη τάση στις νεότερες και μεσαίες ηλικίες είναι η στάση αναμονής. Δηλαδή υπερτερούν εμφανώς αυτοί που δηλώνουν ότι θα περιμένουν μερικούς μήνες μέχρι να εμβολιαστούν. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το 64% των ηλικιών 15-24, το 43% των ηλικιών 25-44 και το 42% των ηλικιών 45-64.

Σημειώνεται ότι μόλις το 9% στην ηλικία των 15-24 δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως.

Περισσότερα σε λίγο…