Προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού του νοσηλευτικού προσωπικού και των ηλικιωμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο MEGA μιλά ένας από τους έλληνες γιατρούς που εμβολιάστηκε στην Σκωτία.

«Δεν ξέρω αν έχει φυτρώσει τίποτα, αλλά νιώθω μια χαρά» λέει αστειευόμενος ο Πέτρος Τσαφρακίδης, ουρολόγος στο Victoria Hospital Fife στην Σκωτία.

Όπως λέει ο κ. Τσαφρακίδης, ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ανήκει στην ομάδα των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον φονικό ιό.

«Την πρώτη μέρα των εμβολιασμών υπήρξε μια σύγχυση» λέει περιγράφοντας τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ σημειώνει ότι αν και το εμβόλιο είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο και δεν έχει πάρει έγκριση από την ΕΕ, δε δίστασε να το κάνει.

«Η επιλογή ήταν προσωπική και μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα» εξηγεί.

Δύο από τους συναδέλφους του ωστόσο παρουσίασαν ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις.

«Υπήρχαν δύο άτομα που έκαναν αλλεργική αντίδραση αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν» συμπληρώνει.

Ο κ. Τσαφρακίδης σημείωσε ότι «χρειάζεται χρόνος και αξιολόγηση», όσον αφορά τα συμπτώματα και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Νέες οδηγίες από τον βρετανικό ΕΟΦ

Να μην κάνει το εμβόλιο όποιος έχει ιστορικό «σημαντικών» αλλεργικών αντιδράσεων εξέδωσαν οι Ρυθμιστικές Αρχές της Βρετανίας.

Τη δεύτερη μέρα των εμβολιασμών, δύο υγειονομικοί παρουσίασαν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις, ωστόσο η ανάρρωσή τους προχωρά ικανοποιητικά.