Σοκ προκαλούν τα βίντεο από την στιγμή της έκρηξης του πρωτότυπου πυραύλου Starship της SpaceX

Ο πύραυλος εξερράγη ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί μετά τη δοκιμαστική εκτόξευσή του από την εγκατάσταση πυραύλων της εταιρείας στο Boca Chica του Τέξας.

Το live βίντεο της δοκιμής της Τετάρτης έδειξε ότι ο αυτοκατευθυνόμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα μετά από ελεγχόμενη κατάβαση πριν εξαφανιστεί σε μια μπάλα φλόγας.

Πάντως ο Έλον Μασκ δεν πτοήθηκε από την έκρηξη, καθώς έγραψε στο Twitter «Άρη, ερχόμαστε !!».

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε στο ατύχημα ήταν ένα πρωτότυπο ύψους 16 ορόφων που αναπτύχθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων και 100 τόνων φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη.

Η δοκιμαστική πτήση είχε σκοπό να φτάσει σε υψόμετρο 41.000 πόδια (12.500 μέτρα), προωθημένη από τρεις από τους νέους κινητήρες Raptor της SpaceX για πρώτη φορά.

Η εταιρεία δεν κατέστησε σαφές εάν ο πύραυλος είχε πετάξει τόσο ψηλά.

Αμέσως μετά την έκρηξη ο Μασκ διευκρίνισε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση.

H  SpaceX έχει συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη απόπειρα για τη δοκιμή του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως ένα πρόβλημα με τους κινητήρες Raptor είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη ματαίωση, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.