Στα τέλη του Σεπτέμβρη ο λοιμωξιολόγος Ηλίας Σκοπελίτης, γιατρός στο νοσοκομείο της Νίκαιας, πέρασε στην άλλη πλευρά του κρεβατιού και νοσηλεύτηκε ως ασθενής Covid-19, ολομόναχος, στο ίδιο νοσοκομείο που ο ίδιος ως γιατρός αγωνιζόταν για να σώζει ζωές ασθενών με κορωνοϊό.

«Το έχω πει και στους γιατρούς, εάν δεν περάσεις στην άλλη πλευρά του κρεβατιού όχι όρθιος αλλά ξαπλωμένος, δεν μπορείς να καταλάβεις τον ασθενή» λέει στην κάμερα του MEGA.

«Με τα πρώτα δέκατα φοβήθηκα. Δεν είχα τις δυνάμεις μου και δεν κρατούσε το οξυγόνο μου οπότε έπρεπε να μπω μέσα να βοηθηθώ» λέει.

Ο Ηλίας Σκοπελίτης ανήκει στους γιατρούς που στελέχωσαν τη μονάδα Covid-19 που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια μικρή μονάδα που έγινε με ελάχιστες υποδομές. Όπως λέει ο ίδιος, μολύνθηκε μέσα στο νοσοκομείο.

«Κοίταγα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνώριζα, αδυνατισμένος, χλωμός».

Είναι ένας ιός που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν πρέπει να τον αψηφά κανένας τονίζει ο κ. Σκοπελίτης που μετά από τη δίμηνη περιπέτεια που έζησε επέστρεψε στη δουλειά του.