Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τις βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομίας σε εκπροσώπους σωματείων συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων που θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Απαράδεκτη η αστυνομοκρατία

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει και το γεγονός ότι το μέλος της και πρόεδρος των εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος, είναι μεταξύ των ατόμων που προσήγαγε η αστυνομία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Πριν από λίγη ώρα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.

Η φωνή μας δεν φιμώνεται. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 6…

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Ντροπή τους

Σε προηγούμενο σχόλιό της στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook η ΟΕΝΓΕ ανέφερε:

«Όργιο αυταρχισμού και καταστολής στα όρια της αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια με αφορμή την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου οδήγησε τις δυνάμεις καταστολής εκτός του να εμποδίσουν αντιπροσωπείες πολιτικών νεολαιών, κομμάτων και φορέων να αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο και στη σύλληψη ατόμων μεταξύ των οποίων και ο γιατρός, εντατικολόγος, πρόεδρος του σωμ. Εργαζομένων του Αττικού νοσοκομείου Μιχάλης Ρίζος. Ντροπή τους. Η καταστολή δε θα περάσει».

Οργιο αυταρχισμού και καταστολης στα όρια της αυτογελοιοποίησης της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική απαγόρευση…

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020