Δεν έχουν τέλος τα προπαγανδιστικά βίντεο που δημοσιεύει η Τουρκία για το Oruc Reis.

Νέο βίντεο των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας «αποθεώνει» το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο φαίνεται να πλέει σε συνοδεία με τις φρεγάτες του.

«45 χιλιάδες ώρες πλεύσης σε 82 ημέρες» γράφει ο τίτλος του βίντεο.

Απίστευτες δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Άγκυρας ξεπερνάνε κάθε όριο, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υποστηρίζει πως η Ελλάδα… παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα πως αύξησε την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο «παραβιάζοντας» -όπως είπε- την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα.

«Έχουμε προειδοποιήσει και περιμένουμε υπομονετικά την ανταπόκριση της Ελλάδας. Έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης, ώστε να σταματήσουν οι δραστηριότητες της ανοιχτής θάλασσας. Περιμέναμε μέχρι το 2018 για να αρχίσουμε τις γεωτρήσεις στην περιοχή» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.