Η κακοκαιρία που σαρώνει την Αττική από τα ξημερώματα έχει ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου.

Από το πρωί της Παρασκευής η κακοκαιρία χτυπάει την Αττική, καθώς σημειώνονται βροχές και καταιγίδες.

Σε όλη την Αττική έπεσε δυνατή βροχή, οι ουρανοί άνοιξαν ενώ συνεχώς ακούγονται μπουμπουνιτά. Έντονη ήταν η βροχή στον Νέο Κόσμο, το Γκάζι, στην Καλλιθέα, στη Βαρυμπόμπη, στο Μαρούσι, στη Δάφνη.

Επίσης, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Άλιμο και Ηλιούπολη.

Καταιγίδες έως το βράδυ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στα νησιωτικά τμήματα υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα όμως γρήγορα στα δυτικά -και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας- θα εξασθενήσουν. Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι σήμερα σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ.

Η κίνηση στους δρόμους

Ελαφρώς αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στους δρόμους, λόγω της βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, μικροκαθυστερήσεις σημειώνονται στο κατερχόμενο ρεύμα επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, τμηματικά, όπως και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, μετά το ύψος του Δέλτα Φαλήρου.

Την ίδια στιγμή, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χαμοστέρνας, έως το ύψος της συμβολής της με τον οδό Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.