Την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν μειώνονται οι νεκροί από κορωνοϊός , εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Γενεύης.

Επιχειρώντας να εξηγήσει την αναλογία αυξημένων θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα, σημείωσε ότι αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει η πλήρη εικόνα των κρουσμάτων.

«Ίσως υπάρχουν περισσότερα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι ο αριθμός θανάτων στη χώρα μας είναι πολύ υψηλός συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση προσθέτοντας ότι η καμπύλη Ελβετίας-Ελλάδας είναι παρόμοια. Υπογράμμισε ότι αυτό οφείλεται στον μικρό αριθμό των τεστ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6, αναφέρθηκε στη συζήτηση για το αν βιάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς. Ο  ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι το εμβόλιο που εγκρίθηκε είναι ένα ασφαλές εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να έχουν την ελευθερία να λειτουργούν.

«Η κριτική που ασκείται τώρα δεν είναι εποικοδομητική», σχολίασε ο κ. Δερμιτζάκης και συνέχισε ότι είμαστε στη φάση που πρέπει να καλλιεργείται η εμπιστοσύνη ως προς το εμβόλιο και με αυτή η κριτική δεν βοηθάει. «Ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεμβάσεις δεν κάνουν καλό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 έδωσε και μια απάντηση σε όσους φοβούνται το εμβόλιο και τις ενδεχόμενες παρενέργειες του, πως αν φοβούνται αυτό τότε θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για τα προβλήματα που αφήνει ο ιος που είναι σε μεγαλύτερο φορτίο και προσβάλλει πολλαπλά όργανα του σώματος μας με μοιραία κατάληξη.