Πουρές παντζαριού

Πρωτότυπος, χρωματιστός, νόστιμος!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 25’/ Ψήσιμο περίπου 40’/ Μαγείρεμα περίπου 30′

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 2 κιλά)

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, στα τέσσερα

1 κιλό παντζάρια, οι βολβοί, πλυμένα και τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο

3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες, ζεστό

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πλένουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται. Παράλληλα, βράζουμε σε αλατόνερο τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά. Οταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις περνάμε από τον μήλο του πουρέ. Χτυπάμε τα παντζάρια στο μπλέντερ να γίνουν λείος πολτός. Ενώνουμε τις λιωμένες πατάτες με τα λιωμένα παντζάρια ανακατεύοντας καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα. Αν θέλουμε, αρωματίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk