Nεκρή εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου η μια από τις δυο μετανάστριες που αγνοούνταν από το πρωί. Στη περιοχή επιχειρούν δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ένα αεροσκάφος Frontex.

Οι δυο γυναίκες επέβαιναν σε σκάφος με άλλους 32 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν.

Η επιχείρηση έρευνας – διάσωσης ξεκίνησε όταν το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που έκανε περιπολία εντόπισε στη θάλασσα περίπου 1,7 ναυτικά μίλια από την πλησιέστερη ακτή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στους διασωθέντες είναι τρία παιδιά τα οποία ωστόσο δεν φορούσαν σωσίβιο. Κατά δήλωση τους στο σκάφος επέβαιναν ακόμη άλλες δύο γυναίκες και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στις οποίες συμμετέχουν δύο σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ, ένα σκάφος Frontex και δύο ελικόπτερα.

Στη περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 μποφόρ. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες όταν αντιλήφθηκαν το σκάφος του Λ.Σ. να έσκισαν τη λέμβο στην οποία επέβαιναν και έτσι να βρέθηκαν στη θάλασσα.