Απόντος του Λιούις Χάμιλτον θα πραγματοποιηθεί ο 16ος αγώνας της φετινής περιόδου στην Formula 1, καθώς ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε θετικός στα τέστ COVID-19 στα οποία υποβλήθηκε χθες Δευτέρα στο Μπαχρέιν, όπου βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για τα δύο συνεχόμενα Grand Prix εκεί.

Ο Λιούις Χάμιλτον υποβλήθηκε σε τεστ τρεις φορές τις προηγούμενες οκτώ ημέρες με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά και στα τρία. Το τελευταίο από αυτά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου στην πίστα του πίστα του Μπαχρέιν στο πλαίσιο της διαδικασίας που επιβάλει η F1 στους οδηγούς και τα μέλη των ομάδων.

Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας  ξύπνησε με ελαφρά συμπτώματα ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μία από τις συναναστροφές του πριν την μετάβασή του στο Μπαχρέιν ανιχνεύθηκε θετική στον ιό. Για το λόγο αυτό ο βρετανός οδηγός επανέλαβε το τέστ το οποίο είχε θετικό αποτέλεσμα. Αμέσως μετά υποβλήθηκε και σε νέο τεστ COVID-19 το οποίο ήταν και αυτό θετικό.

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του στο Grand Prix της ερχόμενης Κυριακής, ο οποίος αναμένεται να είναι ένας από τους οδηγούς δοκιμών της Mercedes F1, ενώ ο Lewis Hamilton παραμένει απομονωμένος, αλλά σε καλή φυσική κατάσταση, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή είναι ο Stoffel Vandoorne, οδηγός της Mercedes στην Formula E και μέλος της αγωνιστικής της ομάδας στην F1 και ο, σαφώς πιο έμπειρος από τον Ολλανδό, Nico Hulkenberg ο οποίος αν και δεν ανήκει στην ομάδα έχει ήδη συμμετάσχει σε τρεις αγώνες την φετινή περίοδο με την Racing Point η οποία συνδέεται στενά με την Mercedes F1 καθώς το μονοθέσιό της βασίζεται σε εκείνο των Γερμανών του 2019.