O Λεοπόλδο Λούκε λυγίζει. Ο προσωπικός γιατρός και φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα ξεσπά, μην μπορώντας να πιστέψει τις κατηγορίες σε βάρος του για αμέλεια, που προκάλεσε τον θάνατο του κορυφαίου Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Η υπόθεση εξελίσσεται σε θρίλερ. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα κάνοντας φύλλο και φτερό τον φάκελό του, γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα του διακεκριμένου νευρολόγου.

Τα τελευταία 24ωρα έγιναν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την αστυνομία της Αργεντινής στο σπίτι και το ιατρείο του, σε αναζήτηση στοιχείων για ενδεχόμενη αμέλεια.

Ο άνθρωπος που αφαίρεσε το αιμάτωμα από το κεφάλι του Μαραντόνα αρνείται τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, η κόρη του Ντιέγκο, Ντάλμα Μαραντόνα ξέσπασε σε κλάματα όταν οι παίκτες της Μπόκα μετά το γκολ της ομάδας έσπευσαν προς το μέρος της και αφιέρωσαν το γκολ στη μνήμη του πατέρα της.

Ανάλογες αφιερώσεις τόσο από τον Ινσίνιε στο γκολ της Νάπολι κόντρα στη Ρόμα που φίλησε τη φανέλα με το όνομα του Μαραντόνα, όσο και του Λίο Μέσι, που σκόραρε κόντρα στην Οσασούνα και κάτω από τη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα φορούσε φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Μαραντόνα τη σεζόν 1993-94.