Ψαρόσουπα βελουτέ

Ιδανική για τις κρύες μέρες

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 1 ώρα

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 σελινόριζα, καθαρισμένη

2 καρότα, καθαρισμένα

1 κολοκυθάκι

1 πατάτα, καθαρισμένη

1 σέλινο, μόνο το λευκό μέρος

2 ξερά κρεμμύδια

1 φινόκιο

100 ml ελαιόλαδο + 2-3 κ.σ. επιπλέον για το ψάρι

1 κρασοπότηρο (περίπου 50 ml) λευκό κρασί

3 λίτρα ζωμός ψαριού

Χυμός από 1 λεμόνι

2 χριστόψαρα του ½ κιλού, φιλεταρισμένα ή άλλο ψάρι της επιλογής μας (ζητούμε από τον ιχθυοπώλη να μας τα φιλετάρει)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, σαν ζάρια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά. Τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, θα χρειαστούμε 20-30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και έπειτα από σινουά έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα βελουτέ.

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο τα φιλέτα του ψαριού για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μοιράζουμε τη βελουτέ σε 4 βαθιά πιάτα και πάνω σε καθεμιά βάζουμε από ένα φιλέτο ψαριού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk