Προχωρώντας την υλοποίηση του προγράμματος οργανωτικής αναδιάρθρωσης, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, η Alpha Bank ανακοίνσε ότι πρόσθεσε ένα νέο ανώτατο στέλεχος στη διοικητική της ομάδα.

Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Chief Operating Officer και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Ο κ. Σπύρος Φιλάρετος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Growth and Innovation της τράπεζας, προκειμένου να ενισχύσει την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στο λειτουργικό μοντέλο, που θα βελτιώσουν, ιδίως μέσω ψηφιακών καναλιών, την εμπειρία εξυπηρέτησης των Πελατών μας και την κερδοφορία του Ομίλου.

Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί από την Alpha Bank τον Νοέμβριο του 2019, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της τράπεζας, αποχωρεί από τη Διοικητική Ομάδα, παραμένοντας ωστόσο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και αναλαμβάνει, από την 1η Δεκεμβρίου, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal.

Ο κ. Θεοδωρίδης θα ηγηθεί της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των διευθύνσεων διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας («carve out»), που αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής Project Galaxy αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη της Cepal – του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην Ελληνική αγορά – ως της ισχυρότερης εταιρείας διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.