Την περιπέτεια της δικής της οικογένειας με τον κορωνοϊό περιγράφει στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» η κ. Μαρκέλλα Πούλα.

Τόσο η ίδια όσο και το παιδί με τη μητέρα της νόσησαν από κορωνοϊό, με την τελευταία να νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες στο «Σωτηρία».

«Νομίζεις ότι είσαι άτρωτος» ωστόσο όταν σου συμβαίνει, συνειδητοποιείς ότι «τίποτα δεν είναι στο χέρι σου» περιγράφει η κ. Πούλα, τονίζοντας ότι η μητέρα της βγήκε από τη ΜΕΘ και η επικοινωνία μαζί της γίνεται μόνο με μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο για να μην την κουράζουν με συνομιλίες.

Η μοναξιά είναι μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς και οι μόνοι άνθρωποι που έχουν δίπλα τους είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ένας από τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη, είναι ο νοσηλευτής κ. Νίκος Παπανδρέου, που περιγράφει τη μοναξιά που βιώνουν οι ασθενείς με κορωνοϊό μακριά από τους συγγενείς τους.

Ο ίδιος μιλά για την προσπάθεια που κάνουν ώστε να τους βοηθήσουν ψυχολογικά αλλά και να τους φέρουν σε επικοινωνία με τους συγγενικό τους περιβάλλον με τη βοήθεια τάμπλετ και κινητών. Υπό μία έννοια οι νοσηλευτές γίνονται οι δικοί τους συγγενείς αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Δείτε όσα είπαν στο MEGA