Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη να αλλάξουν, φέτος, οι συμπατριώτες του, τον καθιερωμένο και παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, εξαιτίας του κορωνοϊού .

Να αλλάξει φέτος η παράδοση

«Πρέπει να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες, διότι διαφορετικά οι μολύνσεις θα αυξηθούν και πάλι εντυπωσιακά», δήλωσε ο Κόντε. Πρόσθεσε, δε, ότι «αν υπάρξουν υπερβολικές κοινωνικές επαφές, τον Ιανουάριο θα αυξηθούν τα περιστατικά, με περισσότερους θανάτους, νεκρούς και πίεση στις ΜΕΘ της χώρας. Κάτι που η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της».

Τι ζητούν οι έμποροι

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «χρειάζεται περιορισμός των κοσμικών δραστηριοτήτων, αν και οι πολίτες θα μπορέσουν -πιθανότατα- να ανταλλάξουν δώρα, ώστε να επιτραπεί και στην οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί και πάλι».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου και του Τορίνο, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της Ρώμης να μπορέσουν να χαλαρώσουν, πιθανώς στο τέλος του μηνός, οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις του τοπικού lockdown που τους έχει επιβληθεί.