Αντιμέτωπος με  δύο κακουργήματα είναι ο  φερόμενος τζιχαντιστής -μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS,  ο οποίος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές.

Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε εναντίον του συλληφθέντος ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 27χρόνος με καταγωγή από τη Συρία, εισήλθε στη χώρα μας στις 28 Μαρτίου 2018 και εξεταζόμενος αποδέχθηκε τις εις βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες.

Ψηφιακά πειστήρια

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα Θηβών ανερεύθηκαν ψηφιακά πειστήρια τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι με βάση άρθρο 8 παρ. στ. του νέου Ποινικού Κώδικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, μπορεί να δικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη ακόμα και για τρομοκρατικές πράξεις που φέρεται να έχουν τελεστεί σην αλλοδαπή.