Η σημερινή ημέρα είναι στην ουσία η πρώτη ημέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών, καθώς τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση, ενώ χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πολλές οικογένειες ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών μέσων. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει για τις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης  στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η κ. Ελισάβετ Γεωργάκη, μητέρα μαθητών Λυκείου από την Αργυρούπολη. Λόγω έλλειψης υπολογιστή ή τάμπλετ, οι δύο μαθητές, της Α΄και της Γ΄Λυκείου, κάνουν αναγκαστικά μάθημα μέσω κινητού, κάτι που δυσχεραίνει τη διαδικασία. «Χρειαζόμαστε ένα τάμπλετ από το κράτος, κι ας είναι και “δανεικό”» λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεωργάκη, προσθέτοντας ότι στον περίγυρό της υπάρχουν οικογένειες που λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν καν Ιντερνετ στο σπίτι τους και στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλα σπίτια για να κάνουν μάθημα…

Την ίδια στιγμή σε περιοχές της Κρήτης δεν υπάρχει ούτε Ιντερνετ ούτε σταθερό. Η κ.Φανή Μπουμπονάρη, διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου στα Χανιά  εξηγεί ότι πολλοί μαθητές του δημοτικού σχολείου ζουν σε χωριά όπου δεν υπάρχει γραμμή Ίντερνετ, ούτε καν σταθερή γραμμή. Οι γονείς έχουν για να εξυπηρετούνται μόνο κάποιο κινητό και με αυτά θα γίνει η όποια προσπάθεια για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Σύμφωνα με την κ. Μπουμπονάρη, πλην δύο τάμπλετ στη Γαύδο, από το υπουργείο δεν έχουν σταλεί ακόμη ηλεκτρονικά μέσα στο νομό Χανίων.

Η ίδια περιγράφει ότι ακόμη και μέσα στην πόλη διευθυντές σχολείων ψάχνουν να βρουν δανεικά τάμπλετ για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις οικογένειες. Ειδικά για τα παιδιά της Α΄Δημοτικού, που μόλις ξεκίνησαν το σχολείο, η κ. Μπουμπονάρη τονίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουν μάθημα μέσω κινητού.