Ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος πέντε ατόμων που συνελήφθησαν χθες σε διαφορετικά σημεία, ενώ οι μητέρες τριών εξ αυτών κατήγγειλαν ότι τα παιδιά τους είναι θύματα αστυνομικής βίας.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα διώκεται για παράνομη οπλοφορία. Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο, έλαβε προθεσμία για αύριο και στο μεταξύ παραμένει κρατούμενος.

Ο 24χρονος από τα Σεπόλια  κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στους άλλους τρεις ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Καταγγέλλουν αστυνομική βία

Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, και κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού τους.

Η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα δήλωσε «ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.»

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν να καταθέσουν οι αστυνομικοί.