Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησαν μέλη της ΠΑΣΠ, τα οποία το απόγευμα της Τρίτης 17ης Νοεμβρίου, ημέρα επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, βρέθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπου και ξεδίπλωσαν μπροστά στο μνημείο του την τιμημένη και αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγιναν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, η ΠΑΣΠ επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει τα 47 χρόνια από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και βρέθηκε στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, η οποία φωτογραφήθηκε στο σημείο φιλώντας την ιστορική σημαία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες. 47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα. με αγώνες. ανθρώπινα δικαιώματα. Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη «ήρωας» και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους».

Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ»