Στην Λαμία επέστρεψε εσπευσμένα η διμοιρία που είχε μεταβεί στην Αθήνα για την ενίσχυση των μέτρων για το Πολυτεχνείο.

Υπήρξε αναστάτωση μετά την πληροφορία ότι αστυνομικός που μετέβαινε σε αυτήν αποτελούσε στενή επαφή του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο ΑΤ Δομοκού.

Σύμφωνα με το Tvstar.gr, ο συγκεκριμένος αστυνομικός επέστρεψε στη Λαμία με διαφορετικό όχημα και υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού όπου βρέθηκε αρνητικός.

Ένας ακόμα αστυνομικός του ΑΤ Δομοκού επέβαινε στην ίδια διμοιρία και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε επίσης σε τεστ και βρέθηκε θετικός. Σημειώνεται ότι ο δεύτερος αστυνομικός δεν είχε έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα του ΑΤ Δομοκού.

Η εξέλιξη προκάλεσε νέα αναστάτωση στου αστυνομικούς της διμοιρίας και έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Σάλος στα social media με φωτογραφίες των αστυνομικών που δεν τηρούν τα μέτρα αποστάσεων

Υπό το πρίσμα αυτής της είδησης, αξίζει να αναφερθεί ότι τις επικρίσεις των χρηστών του Twitter οι οποίοι αναρτούν σημερινές φωτογραφίες με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, σε αντίθεση με τους διαδηλωτές – οι οποίοι μάλιστα έφαγαν ξύλο.

Τα «πυρά» των χρηστών του διαδικτύου συγκέντρωσε τόσο η νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οροθέτησης Συναθροίσεων που φωτογραφήθηκε κατά την καθιστική διαμαρτυρία του ΜέΡΑ25, όσο και οι ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και των άλλων σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην εμβληματική φωτογραφία, όπου δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ πιάνουν από τον λαιμό έναν διαδηλωτή του ΚΚΕ, ο ένας φοράει τη μάσκα του λανθασμένα και ο άλλος δεν φοράει καν μάσκα…