Το κυβερνητικό κάλεσμα για αποδοχή της απαγόρευσης της πορείας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καλεί σε απείθεια κατά των μέτρων και σημείωσε ότι αν πραγματοποιηθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορωνοϊός.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το τι απαντάει η κυβέρνηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τόνισε:

«Είναι συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών και εισαγγελέων. Δεν έχει κανένα λόγο για να δίνει γνωμοδοτήσεις» είπε ο κ. Πέτσας λέγοντας ότι /ξεφεύγει από τη νομιμότητα κάτι τέτοιο και στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Βενιζέλος, Μανιτάκης, Μποτόπουλος κ.α. λέγοντας ότι πολλοί συνταγματολόγοι κρίνουν ως συνταγματική την απαγόρευση.

Ο κ. Πέτσας επέμεινε ότι «είναι συνταγματική η απαγόρευση». «Τα θέματα αυτά κρίνονται από το φυσικό δικαστή. Είναι Αδιανόητο να κρίνει κανείς πριν από το φυσικό δικαστή. Η διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση έχει ψηφιστεί από τη βουλή και κανένα κόμμα όταν ψηφίστηκε ο μόνος δεν έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας».

Ερωτηθείς ο κ. Πέτσας για τι θα κάνει η κυβέρνηση αν τα κόμματα εμείνουν στις αντιδράσεις τους τόνισε ότι «όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση να ξέρουν ότι απομονώνονται από τους πολίτες. Η ΕΛΑΣ θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δεν θα επιτραπούν πορείες. Υπάρχει και η πρόταση του πρωθυπουργού στο τραπέζι».

Περισσότερα σε λίγο…