Για το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη η οποία δοκιμάζεται από τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα κοροναϊό, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο η αντιπεοφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Νέο κύμα εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναμένεται και τις επόμενες μέρες παρά την μικρή μείωση των κρουσμάτων μετά το lockdown γιατί είναι χιλιάδες τα ενεργά κρούσματα στην πόλη.

Οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν με το σταγονόμετρο παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας εξαιτίας ου δεύτερου άγριου κύματος της πανδημίας. Ήδη τις τελευταίες μέρες μετατρέπονται τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας για να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου

«Εξαρτάται από το τι θα συναντήσουμε και σήμερα και αύριο. Η κατάσταση και η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολη, δεν είναι κάτι που θα αφήσεις στην τύχη, ή την τελευταία στιγμή για να βρεις χώρους αν χρειαστούν για τα θετικά κρούσματα. Υπάρχουν οι χώροι της ΔΕΘ που είναι εύκολο να μετατραπούν σε κτήρια άμεσης αποδοχής ανθρώπων που νοσούν ή χρίζουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης. Βρισκόμαστε σε μια τέτοια κινητοποίηση για να μη πιαστούμε απροετοίμαστοι».

Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίζει κανείς τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποίο ο ιό κινείται

«Όλοι μας λίγο πολύ χαλαρώσαμε ακόμα και εδώ στην Θεσσαλονίκη που λάβαμε εύσημα για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα πανδημίας και την πειθαρχία που δείξαμε στην εφαρμογή μέτρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

H ίδια αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή σκληρού lockdown στην πόλη, για το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο αυστηρότερων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος πανδημίας, ενώ τέλος εξέφρασε την ελπίδα της πως να όλοι εφαρμόσουμε με πειθαρχεία και συνέπεια το θεριό αυτό θα νικηθεί.