«Βοηθήστε μας»: στο λόγο για τον οποίο προχώρησε σε έκκληση βοήθειας μέσω ανάρτησής του στο Facebook αναφέρθηκε ο αναισθησιολόγος του «Παπανικολάου» Δανιήλ Κωνσταντινίδης.

Στην ανάρτηση του ο γιατρός ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε έναν υγειονομικό πόλεμο «άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη» αναφέροντας μεταξύ άλλων πως οι ΜΕΘ κοντεύουν να γεμίσουν από 40άρηδες και 50άρηδες και ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν κουράγιο σε γιατρούς και νοσηλευτές και να δείξουν σεβασμό σε όσους χάνουν την μάχη.

Πώς έγινε η ανάρτηση

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ….
Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει…

Δημοσιεύτηκε από Daniel Konstantinidis στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Όπως υπογράμμισε η ανάρτησή του έγινε αφού είχε μεταβεί στην covid19 κλινική για να διασωληνώσει έναν ασθενή στην 4η δεκαετία της ζωής του, έναν νέο άνθρωπο και θέλησε έτσι να περιγράψει την πραγματικότητα που ζει το ιατρικό προσωπικό.

«Είμαστε πλέον στα όρια μας γι’ αυτό έκανα την ανάρτηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε σε συνθήκες  υγειονομικού πολέμου» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφερόμενος στο πως νιώθουν οι ασθενείς με κορωνοϊό και δε αυτοί που διασωληνώνονται σημείωσε πως υπάρχει φόβος για το άγνωστο. «Ο κόσμος φοβάται το άγνωστο όπως και οι άνθρωποι με κορωνοϊό αισθάνονται φόβο και αγωνία».

Φόβος και αγωνία

Παράλληλα, ανέφερε πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με έκπληξη όταν βλέπουν μπροστά τους ανθρώπους ντυμένους όλο το προσωπικό με προστατευτικό εξοπλισμό και ότι συχνά προσπαθούν να τους εξηγήσουν την βαρύτητα της κατάστασής τους καθώς το περίεργο με αυτή την νόσο είναι όπως εξηγεί,  ότι η κλινική εικόνα των ανθρώπων αυτών δεν συνάδει με την βαρύτητα των απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικών κλπ) και επομένως οι ασθενείς δεν αντιλαμβάνονται πάντα την σοβαρότητα της κατάστασης.

Επιπλέον, σημείωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ πως ασθενείας τους ζητούν να ενημερώσουν συγγενείς πριν τους διασωληνώσουν και πως οι νεότεροι άνθρωποι συνήθως τα καταφέρνουν. Εξαρτάται από την βαρύτητα της νόσου και των συμπτωμάτων.