Η σύγκρουση αυτή έφτασε μάλιστα σε σημείο να πιαστούν οι δυο άνδρες στα χέρια. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουλευτής του κόμματος της Άκσενερ.

Η κόντρα που είχε από καιρό ο απερχόμενος υπ. Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν με τον νέο διοικητή της κεντρικής τράπεζας και προκάτοχό του, Νατζί Αγμπάλ, ήταν γνωστή.

Οι φήμες λένε ότι μόλις ανέλαβε ενημέρωσε τον τούρκο πρόεδρο πως τα συναλλαγματικά αποθεματικά του κράτους ήταν επικίνδυνα λιγότερα από αυτά που έλεγε ο Αλμπαϊράκ στον πεθερό του. Έτσι επήλθε η σύγκρουση.

Υπάρχουν όμως και άλλες φήμες που δύναται να προκαλέσουν πονοκέφαλο στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Πρώτον ότι ο υπ. Εσωτερικών που έχει συγκρουστεί επίσης με τον Αλμπαϊράκ, φέρεται να ενημέρωσε τον Ερντογάν ότι εάν δεν παραιτηθεί ο υπ. Οικονομικών, τότε 30 με 40 βουλευτές ετοιμάζονται να πάνε στο νέο κόμμα του Αλί Μπαμπατσάν.

Φημολογίας συνέχεια 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλμπαϊράκ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλμπαϊράκ

Όμως πιο επικίνδυνη φαντάζει η φήμη που συνοδεύει την καλή σχέση που έχει ο Αλμπαϊράκ με τον γαμπρό του Τραμπ. Σύμφωνα με αυτή ο γαμπρός του Ερντογάν δεν άνοιξε απλώς τις πύλες του Λευκού Οίκου για τον Ερντογάν, αλλά εξασφάλισε και επιρροή για να πέσει στα μαλακά η δίκη που διεξάγεται στις ΗΠΑ για την τουρκική κρατική Halkbank που κατηγορείται για παραβίαση του εμπάργκο κατά του Ιράν.

Έτσι δεν θεωρείται τυχαία η αποπομπή του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας, που ήταν υποδιευθυντής της Halkbank την εν λόγω περίοδο, την περασμένη Παρασκευή, μόλις ξεκαθάρισε η νίκη Μπάιντεν που λέγεται ότι σκοπεύει να ανοίξει την υπόθεση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, γεγονός είναι ότι μετά από άκρα σιγή και 24 ώρες καθυστέρηση ο Ερντογάν καρατομεί τον γαμπρό του από το τιμόνι της οικονομίας. Και αυτό μετά την ανεξέλεγκτη διολίσθηση της λίρας τον τελευταίο χρόνο αλλά και την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κων/πολη