Δραματικές στιγμές έζησαν κάτοικοι της Κρήτης λόγω της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ώρες το νησί.

Όπως έγινε γνωστό, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που παρέμεινε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το cretapost, αν και το ρέμα την έσερνε 100 μέτρα, εκείνη κατάφερε να σκαρφαλώσει στο στύλο και τελικά να την κατεβάσουν οι διασώστες.

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν επίσης να τον απεγκλωβίσουν.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σε οκτώ περιπτώσεις, ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, μιλώντας στο cretapost έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστροφές και απευθύνει έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και αν βρίσκεται σε υπόγεια ή ισόγεια να ανέβει σε ανώτερα επίπεδα.

Δοκιμάζεται η Κρήτη

Δοκιμάζεται για μία ακόμη ημέρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η Κρήτη.

Η Χερσόνησος που επλήγη και την τελευταία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά και οι Γούρνες.

Η βροχή,  έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις.

Ζημιές στο οδικό δίκτυο

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.  Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία .


Ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις με τη Χερσόνησο να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της διάρκειας και της έντασης των βροχοπτώσεων που σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος δημιούργησαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.